Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان «سرویس پایش جوی کوپرنیکوس» (CAMS) روز سه‌شنبه هشدار دادند که میزان‌های ناسالم از آلودگی گاز اوزون در سراسر اروپای جنوبی و غربی به زودی می‌تواند به مناطق شمال غربی اروپا را هم تحت تاثیر قرار دهد.

سازمان جهانی بهداشت یک حد مجاز قرارگیری در معرض اوزون سطحی در طول هشت ساعت به مقدار ۱۰۰ میکروگرم در هر متر مکعب تعیین کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، در جنوب شرق انگلستان، شمال فرانسه و منطقه بنلوکس (بلژیک هلند و لوگزامبورک) غلظت‌های روزانه اوزون به میزان بالای ۱۲۰ میکروگرم در متر مکعب رسیده است.

به گفته این دانشمندان این میزان از آلودگی هوا در میانه این موج گرمایی قابل‌چشم‌پوشی نیست.

آلودگی اوزون سطحی هنگامی ایجاد می‌شود که نور خورشید با گازهای گلخانه‌ای مانند اکسید نیتروژن، مونوکسید کربین و ترکیبات آلی فرار آزادشده هنگام سوختن سوخت‌های فسیلی وارد واکنش می‌شود

تولید اوزون سطحی در هنگام موج گرما تشدید می‌شود، چرا که این واکنش‌های شیمیایی سریع‌تر رخ می‌دهد.

دانشمندان می‌گویند تولید اوزون سطحی در شرایط بحران اقلیمی افزایش خواهد یافت. دمای جهانی در حال حاضر به طور میانگین حدود ۱/۲ درجه سانتی‌گراد یا سلسیوس بالاتر از میزان‌های پیش از دوران صنعتی شدن است و موج‌های گرما مکررتر و شدیدتر شده‌اند.

اوزون سطحی یک عامل شناخته‌شده بدتر شدن بیماری‌های تنفسی و قلبی-عروقی است و با افزایش میزان مرگ‌ومیر مربوط شده است.

یافته‌های یک بررسی در منتشرشده در ژورنال Environmental Research Letters نشان می‌دهد قرارگیری درازمدت به آلودگی هوا ناشی اوزون یک مسئول ۵۵۰۰۰ مرگ سالانه زودرس در اروپا است.

این بررسی نشان داد که افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی اوزون با روند کنونی تغییرات اقلیمی در سال ۲۰۱۵۰ در برخی از کشورهای اروپای مرکزی و جنوبی ممکن است ۱۱ درصد بیشتر باشد. اما اگر میزان خروجی گازهای گلخانه‌ای به جو کاهش داده شود، پیش‌بینی می‌شود مرگ‌های مربوط به اوزون کاهش یابد.

آلودگی اوزون تنها عامل نگران‌کننده از لحاظ کیفیت هوا نیست. آتش‌سوزی‌های جنگلی در سراسر پرتغال، اسپانیا و فرانسه در روزهای اخیر باعث آزاد شدن دود خفه‌کننده‌ای حاوی ذرات معلق ریز قابل‌استنشاق که اصطلاحا PM2.5 (ذرات معلق با اندازه کمتر از ۲/۵ میکرومتر) نامیده می‌شوند، شده است. استنشاق این ذرات می‌تواند احتمال دچار شدن به انواع سرطان‌ها را افزایش دهد.

افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی یا تنفسی نیز در این موارد افزایش میزان آلودگی هوا در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

یک بررسی در ژوئن امسال بوسیله پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان داد که در موارد آتش‌سوزی‌های جنگلی در روزهای با دمای بسیار بالا یا میزان بالای ذرات معلق خطر مرگ‌ومیر ۵ تا ۶ درصد افزایش پیدا می‌کند  و در روزهای که هر دوی این شرایط وجود دارد، احتمال مرگ ۲۱ درصد افزایش پیدا می‌کند.

کد خبر 691658 برچسب‌ها آلودگی هوا اتحادیه اروپا اوزون

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا اتحادیه اروپا اوزون آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۰۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد کوثر گچساران پر شد


به گزارش تابناک به نقل از دانشجو، آرش مصلح مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بارندگی‌های اخیر حجم ذخیره سد چمشیر ۲۰ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم نیز یک میلیون متر مکعب افزایش داشته و هم اکنون میزان ذخیره سد چمشیر به بیش از ۷۳۰ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم به ۹ میلیون متر مکعب رسیده است.

وی عنوان کرد: سد کوثر نیز ۱۴ فرودین ماه امسال سرریز آن شروع شد که با توجه به پیش بینی بارندگی‌های اخیر قبل از آغاز بارش‌ها، مجدد خروجی کوثر را ۶۰ متر مکعب در ثانیه افزایش دادیم که بتواند سیلاب‌های احتمالی را کنترل کند.

مصلح با بیان اینکه هم اکنون سد کوثر با ۱۰۲ مترمکعب برثانیه در حال رهاسازی آب است، ابراز کرد: حجم سد کوثر گچساران ۵۸۰ میلیون متر مکعب بوده که  آب ۲.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور شامل مردم ۲۰ شهر و دو هزار روستا در استان‌های مختلف را تامین می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سد شاه قاسم یاسوج ۱۰ میلیون متر مکعب حجم ذخیره دارد که در بارش اخیر حدود یک میلیون متر مکعب وارد مخزن شد و اکنون تا سرسریز شدن یک میلیون متر مکعب حجم خالی دارد.

مصلح با اشاره به اینکه بیشترین بارش در سامانه اخیر طبق اطلاعات ایستگاه باران‌سنجی طسوج، در بالادست سد کوثر و به میزان ۱۲۷ میلیمتر بوده است، افزود: همچنین بیشترین بارش ثبت شده در سال آبی جاری در ایستگاه طسوج شهرستان چرام به وقوع پیوسته که به میزان ۱۴۳۶ میلیمتر بوده است.

وی این را هم گفت که میانگین بارش استان هم‌اکنون به بیش از ۷۰۳ میلیمتر رسیده که نسبت به دراز مدت بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است

دیگر خبرها

  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • هوای رباط کریم تقریبا سالم است/خرابی دستگاه پایش آلودگی هوا
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • سد کوثر گچساران پر شد
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد
  • وزش باد نسبتا شدید زنجان را فرا می‌گیرد